MasterClasses Stresssignalering en Mindful leidinggeven

Heb je als leidinggevende moeite met het herkennen van stress bij je medewerkers? Vind je het lastig om het gesprek aan te gaan en emoties te ‘handelen’? Weet je niet goed hoe je je medewerkers kunt helpen om de stress die zij ervaren te managen? Dan is de masterclass Stresssignalering & Gespreksvoering wat je nodig hebt. Het voorkomen van stress en burn-out begint bij het herkennen van stresssignalen bij je medewerkers. De MasterClass Mindful leidinggeven geeft je de mogelijkheid ontspannen leiding te geven en meer verbinding te ervaren.

Als emoties en gevoelens een rol spelen

Gesprekken met medewerkers en collega’s kunnen soms lastig zijn. Zeker als emoties en gevoelens een rol spelen. Durven je collega’s je wel aan te spreken als ze het moeilijk hebben? Hoe kun je aan ze merken (of zien) dat ze niet lekker in hun vel zitten of ergens mee zitten? Best lastig. Het zou heel waardevol zijn als je in een vroeg stadium zicht hebt op je mensen en bijtijds kunt bijsturen of ingrijpen. Je kunt er als manager of leidinggevende onzeker van worden als je omgeving geen duidelijke signalen geeft. Je hebt wellicht het gevoel dat je hierin tekortschiet. Je ervaart zelf stress en wordt onzeker. Het is van grote waarde om je te verbinden met anderen op een dieper niveau.

Herken stresssignalen en creëer een ‘mindfulle mindset’

Wil je je medewerkers en collega’s laten floreren? Wil je je zorg voor hen op een hoger niveau tillen en gewaardeerd worden om je persoonlijke en doortastende aanpak? Wil je de menselijke factor binnen je bedrijf of organisatie vertegenwoordigen en tegelijkertijd de productie én het WerkGeluk op de werkvloer verhogen? Wil je zelf goed met stress leren omgaan? Leer dan nu alles over stress wat jij als leidinggevende zou moeten weten.

Leer stresssignalen herkennen, stress reduceren en te verbinden

De MasterClass Stresssignalering & Gespreksvoering heeft als doel om jou als leidinggevende te leren hoe je stresssignalen kunt herkennen en hoe je medewerkers ondersteunt om stress te helpen reduceren. Na deze MasterClass heb je praktische technieken geleerd die je direct helpen bij het (h)erkennen van stress bij anderen en hoe je hierover het gesprek aangaat en uitnodigt voor verdieping. Uniek aan deze opzet is dat je samen met collega leidinggevenden oefent en elkaar tijdens het werk kunt ondersteunen en scherp kunt houden. In de MasterClass Mindful leidinggeven ontwikkel je een ‘mindfulle mindset’ en leer je te verbinden met je medewerkers vanuit rust en zelfvertrouwen. Beide MasterClasses zijn mooi in balans met een passende verhouding theorie, samen oefenen en interactie.

Programma MasterClass Stresssignalering & Gespreksvoering

 • Het (h)erkennen van stress bij jezelf
 • Het (h)erkennen van stress bij je medewerkers en collega’s
 • Theorie over stress, wat is het en wanneer ‘moet je er iets mee’
 • Praten over stress
 • Theorie over diverse gespreksvoeringstechnieken
 • Oefenen met deze technieken
 • Het ontwikkelen van je eigen proactieve aanpak
 • De toekomst en de aanpak van stress

Programma MasterClass Mindful leidinggeven

 • Het (h)erkennen van stress bij jezelf
 • Leidinggeven vanuit rust, contact en helderheid in plaats vanuit reactiviteit en je to do-lijst
 • Het nut en de noodzaak van emotionele intelligentie
 • Minder meegesleept worden door emoties en gedachtestromen
 • Oefenen met deze technieken
 • Focus en reflectie ontwikkelen
 • Praktische tips en diverse oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan

Neem nu contact op met onze collega Harrie Zonneveld

Harrie helpt je met helder te krijgen wat je nodig hebt en adviseert je eventueel een ander traject dan een MasterClass. Vaak ligt achter de initiële hulpvraag een andere behoefte. Deze wordt helder in het gesprek dat je hebt met Harrie.

1. Neem contact op met Harrie
2. Harrie inventariseert waar je tegenaan loopt en adviseert je
3. Je kiest je traject en bepaalt wanneer je start
4. Je start met een MasterClass of een traject gebaseerd op het advies

"*" geeft vereiste velden aan