Incompany groepstrainingen

Centrum voor Mindfulness organiseert uitgebreide groepstrainingen op het gebied van stressreductie, burn-out preventie en Werkgeluk. Zakelijke deelnemers kunnen altijd instromen in onze reguliere groepen, online of op één van onze locaties.

Bij voldoende deelname (minimaal 7 deelnemers) geven wij deze trainingen ook Incompany, op de locatie van de opdrachtgever. De groepstrainingen zijn gecertificeerd en bestaan meestal uit 8 sessies van 2 tot 2,5 uur.

Wij bieden de volgende groepstrainingen aan:

Mindfulness MBSR Training

Mindfulness MBSR is gericht op het reduceren van stressklachten in de breedste zin van het woord. In acht weken krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat. Je leert afstand te nemen van je gedachten, emoties te beheersen en te luisteren naar je lichaam. Je krijgt bij Centrum voor Mindfulness volop handvaten aangereikt om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Zonder zweverigheid, met deskundigheid.

Wat kun je verwachten?

 • Deze training is voor organisaties en individuen die werk willen maken van duurzame inzetbaarheid en mentale veerkracht volgens een aanpak die tastbare resultaten oplevert.
 • De benadering is evidence-based op basis van decennialang onderzoek. In onze trainingen zijn de nieuwste onderzoeksresultaten verwerkt.
 • Gedurende een periode van 8 weken volg je 2 uren training per week.
 • De inhoud van de lessen bestaat uit een passende combinatie van theorie en ervaringsgericht leren.
 • Je leert te werken met een combinatie van formele mindfulness-oefeningen en informele praktische technieken om middenin je leven te kunnen staan.
 • De tijdsinvestering voor het thuis oefenen bedraagt 30 minuten* per dag voor de volledige duur van de training.

Compassie MBCL training

Compassietraining leert je vriendelijker te zijn naar jezelf en meer betekenis toe te voegen aan je leven. Tijdens de training leer je jezelf te accepteren en je vanuit dankbaarheid te richten op wat voor jou belangrijk is. Ook leer je beter om te gaan met moeilijke situaties en omstandigheden. Als je merkt dat je snel wordt overrompeld door moeilijke situaties, je vaak focust op het negatieve of weinig zelfliefde hebt, dan is deze training precies wat je zoekt.

Net als bij de Mindfulness MBSR training kunnen zakelijke deelnemers instromen in bestaande (online-) groepen. Bij een minimum van 7 deelnemers kan Compassie MBCL ook Incompany worden gegeven.

Mindfulness Workplace MT Incompany

In de aanpak van deze door Oxford Mindfulness Centre ontwikkelde training worden medewerkers en teams in een periode van zes weken getraind in het ontwikkelen van mindfulnessvaardigheden. Je volgt wekelijks een training van één uur, online of op een afgesproken locatie. Iedere week leer je nieuwe technieken om productiviteit, (persoonlijk) leiderschap, welzijn en veerkracht te verbeteren en te versterken. Er worden tools en oefeningen aangereikt die je direct toepast op de werkvloer. Wat kun je verwachten?

 • Een tijdbesparende mindfulness-trainingsoplossing die tastbare resultaten op de werkplek oplevert;
 • Een evidence-based benadering;
 • Gedurende een periode van 6 weken volg je 60 minuten training per week;
 • Een passende combinatie van theorie en ervaringsgericht leren;
 • Je leert te werken met een combinatie van formele mindfulness-oefeningen en informele praktische technieken voor achter je bureau / in jouw werk;
 • De tijdsinvestering voor het thuis oefenen bedraagt 15 minuten* per dag voor de volledige duur van de training.

Wil jij het werkgeluk van je medewerkers vergroten door een Incompany Mindfulness Training?

Laat het ons weten. Er is volop wetenschappelijk bewijs dat onze mindfulness trainingen Workplace MT en MBSR je medewerkers helpen om meer ontspanning te ervaren en meer regie te voeren over hun werkzaamheden. Het geheel draagt bij aan plezier en werkgeluk aan de individuele werknemers en op de werkvloer als geheel. Dat zien we terug in de resultaten van de vragenlijsten die wij afnemen bij onze opdrachtgevers en in de beoordelingen van individuele cliënten. Informeer bij onze accountmanager Harrie Zonneveld wat mindfulness training MBSR, Mindfulness Workplace MT of een aangepaste training mindfulness voor je werknemers of collega’s kan betekenen.

"*" geeft vereiste velden aan