Als trainer wil ik graag doorgeven wat mij geholpen heeft om om te gaan met de onvermijdelijke stress die iedereen in zijn of haar leven ervaart. Dat er een moment is dat je moet stoppen met "doen" en dat het dan belangrijk is om te ervaren wat er op dat moment "is".

In 1984 ben ik in Amsterdam in aanraking gekomen met Vipassanameditatie. In golfbewegingen heb ik mij daarna meer of minder met meditatie bezig gehouden. Intussen was wat ik geleerd had wel steeds bij mij en op moeilijke momenten viel ik er vaak op terug.

In 2007 deed zich een gelegenheid voor om een mindfulness­training te doen. Voor mij is het de aanzet geweest om mindfulness en meditatie een vaste plek in mijn leven te geven.

Om mij hier verder in te bekwamen en om te kijken of ik dit ook aan anderen zou kunnen overbrengen ben ik in 2012 de opleiding tot mindfulness­trainer gaan volgen bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Nadat ik de opleiding had afgerond bleek er een andere uitdaging zich voor te doen. Inmiddels ben ik directeur van een (GGZ) cliĆ«ntenorganisatie. Dit brengt met zich me dat ik op dit moment geen mindfulness training geef maar wel graag meditatieavonden.