Inhoud

De ecologische crisis – veel meer omvattend dan de opwarming van de aarde – is de grootste uitdaging waarmee de mensheid ooit te maken heeft gehad.

Wat zou het boeddhisme ons kunnen bieden dat ons kan helpen het te begrijpen en op de juiste manier te reageren?

Wat zou het boeddhisme ons kunnen bieden dat ons kan helpen het te begrijpen en op de juiste manier te reageren? En wat betekent de ecologische crisis voor hoe we het boeddhisme begrijpen en beoefenen (of welk spiritueel pad dan ook volgen) vandaag de dag?

We zullen onder andere samen nadenken over de parallellen tussen onze eeuwig voortdurende individuele toestand (volgens het traditionele boeddhisme) en onze collectieve toestand vandaag de dag met betrekking tot de biosfeer. Wat betekent dit alles over hoe we het bodhisattva-pad begrijpen? Wat betekent het om een ​​”ecosattva” te zijn?

Programma

Deze tweedaagse EocDharma workshop bestaat uit lezingen, meditaties, oefeningen en groepsuitwisselingen. Op beide dagen werken we van 10:00 tot 17:30 uur.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe we kunnen omgaan met de ecologische crisis. Er is vooraf geen specifieke mindfulness- of meditatie-ervaring nodig