Schrijf je in voor de training Communicatie vaardigheden

Communicatievaardigheden: verbeter je communicatie en versterk positief gedrag

Tijdens deze training verbeter je communicatie, versterk positief gedrag en acceptatie van hetgeen je niet kunt veranderen, en bovendien stimuleer je positief gedrag bij je gesprekspartner. Deze belangrijke thema’s zijn niet alleen in een werksetting, maar ook in ieders leven zeer relevant. Je werkt tijdens deze training vooral aan sociale vaardigheden als communicatie en samenwerking, met als doel een effectieve gesprekspartner te worden.

De educatieve setting zorgt ervoor dat je leert over hoe je in ‘no time’ beter communiceert, en ook over hoe je ervoor kunt zorgen dat er beter naar elkaar geluisterd wordt. Uniek aan de training Communicatie vaardigheden van StressWise Academy is dat je deze samen volgt met een jou bekende persoon. Meld je dus aan samen met je collega, medestudent, vriend(in) of partner.

Voor wie

Is de training Communicatievaardigheden iets voor jou?

Deze training is geschikt voor iedereen die effectiever wilt communiceren en samenwerken in zowel persoonlijke als professionele setting. Als jij (h)erkent dat gesprekken vaak uitmonden in verwijten en/of emoties en graag een rustige en rationele aanpak wilt leren is deze training ideaal voor jou. Communicatievaardigheden leert je zó communiceren dat je je doel bereikt. Dit kan enorm waardevol zijn, bijvoorbeeld tijdens lastige gesprekken op je werk of in je relatie. Wil jij werken aan je communicatieve vaardigheden en probleemoplossend vermogen? Volg dan de driedaagse training Communicatievaardigheden bij StressWise Academy en word een effectieve gesprekspartner.

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de training Communicatievaardigheden?

Je werkt tijdens deze trainingen vooral aan je sociale vaardigheden. Je leert technieken waardoor je effectiever gaat communiceren en beter kan samenwerken. Zo leer je gesprekken aangaan vanuit behoeften en gevoel. Je leert beter luisteren. Wat zegt de ander nu echt? Het ontwikkelen van meer begrip en empathie is daarbij zeer belangrijk. Je leert over harde en zachte emoties. Je reflecteert op wat er bij jezelf gebeurt als de ander op een bepaalde manier tegen je praat. En daar op een handige manier op te reageren. Je krijgt handvatten aangereikt hoe je storend gedrag van je gesprekspartner beter kunt verdragen. Tenslotte leer je een manier aan waarmee je samen op een effectieve manier (praktische) problemen kunt oplossen.

Programma

3-daags programma over communicatie

De 3-daagse training Communicatievaardigheden is gebaseerd op interventies uit Integratieve Cognitieve Gedragstherapie voor partners, Geweldloze Communicatie en Acceptance & Commitment Therapy. Deze thema’s komen aan bod:

 • Dag 1: Communicatie, begrip en empathie
  Relatiebeeld, Peep (persoonlijke verschillen, emotionele gevoeligheden, externe stressoren, patronen in communicatie), polarisatie en ruziepatronen, harde en zachte emoties, empathische aansluiting.
 • Dag 2: Communicatie, acceptatie en tolerantie
  Uitleg verschillende communicatie-technieken, effectief spreken, effectief luisteren, patroon herkennen en eruit stappen, verbindende communicatie, omgaan met storend gedrag en jezelf beschermen.
 • Dag 3: Communicatie, positief gedrag en samenwerken
  Positief gedrag stimuleren, onderhandelen, fundering van relaties: veiligheid, vertrouwen en verbinding, en waarden.

Toetsing vindt plaats aan de hand van praktische oefeningen. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Lesmateriaal

Wat ga je lezen?

Tijdens deze training ontvang je verschillende hand-outs met samenvattingen van wat is besproken en bijbehorende oefeningen. Zo kun je het thuis nog eens teruglezen en de oefeningen uitvoeren.

Leeruitkomsten

Het resultaat van de training Communicatievaardigheden

In de training Communicatie vaardigheden leer je vaardigheden die je goed kunt gebruiken op je werk, maar ook in andere dagelijkse situaties. Je werkt met name aan: zelfsturing in communicatie, focus op ontwikkeling van begrip en empathie, acceptatie van verschillen, effectief onderhandelen en plezierig samenwerken vanuit gelijkwaardigheid.

 • Je kunt jezelf beter verwoorden
 • Je kunt effectiever communiceren
 • Je herkent eerder wanneer pijnlijke emoties ontstaan
 • Je kunt adequater reageren op pijnlijke emoties
 • Je kunt makkelijker storend gedrag verdragen
 • Je kunt beter samenwerken, in zowel persoonlijke als professionele setting

Na afronding van de cursus krijg je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van StressWise Academy waarmee je je cv kunt verrijken.

Een unieke communicatie training voor twee

De training Communicatie vaardigheden van StressWise Academy is zo ingericht dat je deze samen met een jou bekende persoon volgt. Dat kan je collega zijn, een familielid of je partner. De vaardigheden die je leert kun je toepassen op die specifieke relatie. Jij bepaalt daarin zelf, samen met je partner of collega, met welke onderwerpen je dan aan de slag kunt gaan. De training geeft je dus de mogelijkheid problemen die eventueel tussen jullie instaan ook daadwerkelijk op te lossen en de verbinding te herstellen. Dat maakt deze Communicatievaardigheden training uniek in zijn soort.

Kosten & STAP-budget

Training Communicatievaardigheden, kosten & STAP-budget

De training Communicatie vaardigheden kost €995, inclusief alle materialen waaronder hand-outs met theorie en oefeningen.

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn of haar brede vaardigheden wil vergroten. Communicatievaardigheden focust zich vooral op het ontwikkelen van sociale vaardigheden als communicatie en samenwerking. Ook werk je aan je aanpassingsvermogen en het omgaan met angstgevoelens. Omdat deze combinatie van competenties ervoor zorgt dat je algemene inzetbaarheid op de arbeidsmarkt verbetert, is deze training gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op 1 november om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór 1 november in als je je STAP-budget wilt inzetten voor de training Communicatievaardigheden.

Stap-voor-STAP-plan

Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:

1. Schrijf je in voor een opleiding of training
Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2. Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs
Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3. Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV
Dien je aanvraag in op maandag 1 mei om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4. Start met je opleiding of training
Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt de training Communicatievaardigheden gegeven?

De training wordt gegeven door Mariëtte Huibrechtse. Zij is deskundig op het gebeid van communicatie en emoties. Ze heeft veel ervaring in het aanleren van communicatievaardigheden en het ‘vlot trekken’ van de communicatie bij stellen in haar werk als relatietherapeut. Mariëtte is tevens ACT therapeut en supervisor aan de opleiding ACT therapie en Psychosociaal therapie van StressWise Academy, en mindfulness trainer.