Dit boek maakt de mindfulness­training praktisch. Het beschrijft de algemene trainersvaardigheden en -competenties, alle trainingsonderdelen, met suggesties voor hun uitvoering, en vele levendige voorbeelddialogen. Met deze compleetheid vormt het een volledige bespreking van het mindfulness­trainerschap.

Het heldere taalgebruik en de vele praktijkvoorbeelden, geput uit de jarenlange trainerservaring van de auteur, maken het Mindfulness Praktijkboek een onmisbaar werk voor mindfulness­trainers en zij die dit willen worden. Het boek begint met de beschrijving van mindfulness­training als leerproces. Vervolgens komen de drie werkvormen aan bod: beoefening, enquiry en educatie. Daarna richt het boek zich op de persoonlijke inbreng van de trainer, want de belichaming van mindfulness is een van de belangrijkste effectieve ingrediënten in de training.

Als geen ander behandelt dit boek diepgaand de werkzame mechanismen van mindfulness­training, zoals dit is gebaseerd op het oorspronkelijke trainingsmodel Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) van Jon Kabat-Zinn.

Het Mindfulness Praktijkboek vormt een drieluik met het Mindfulness Basisboek, waarin de grondslagen en geschiedenis van mindfulness worden behandeld, en het Mindfulness Trainingsboek, dat een stap voor stap doorloop van een mindfulness­training biedt.

John-Kabat-Zinn over het Mindfulness Praktijkboek: ‘Dit boek is elegant, subtiel en veelomvattend en tegelijkertijd nauwgezet en eerlijk’.

Over de auteur

ROB BRANDSMA is mindfulness­trainer, psycholoog en pedagoog. Hij verzorgt naast cursussen voor particulieren en bedrijven ook een opleiding tot mindfulness­trainer. Hij is verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en medeoprichter van het scholenprogramma MindfulKids.

Bestellen

Rob Brandsma, LannooCampus, 2012