Het gaat er niet om wat je krijgt, maar hoe je ermee omgaat. Een kleine verschuiving met grote gevolgen. Mindfulness is een oriëntatie op het leven waardoor alles hetzelfde blijft... én alles verandert.

Iedere pagina bevat een korte column, die wordt geopend door een puntige metafoor of aforisme. ‘De belangrijkste crisis is de crisis met onszelf’: zo opent het boek bijvoorbeeld. Waarop de column beschrijft hoe we geobsedeerd zijn met geluk, maar dit zoeken op de verkeerde plaats.

Dit boek nodigt uit tot contemplatief lezen. Het nodigt je uit te onderzoeken wat de tekst met je doet. Je kunt dwalen in dit boek: het boek open slaan en daar beginnen te lezen. Er zijn ook een aantal onzichtbare lijnen door de tekst geweven die je kunt volgen, bijvoorbeeld door voor een rondwandeling langs thema’s als geluk, compassie, stilte of verandering.

Een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in mindfulness.

Over de auteur

ROB BRANDSMA is mindfulness­trainer, psycholoog en pedagoog. Hij verzorgt naast cursussen voor particulieren en bedrijven ook een opleiding tot mindfulness­trainer. Hij is verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en medeoprichter van het scholenprogramma MindfulKids.

Bestellen