Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser. Door vaker je aandacht te sturen leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. De geest wordt rustiger, je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Je leert bewuste keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Je kunt beter je grenzen bewaken.

In Beter nu laat Rob Brandsma zien dat mindfulness een vaardigheid is die je kunt oefenen. Hij beschrijft hoe het komt dat afdwalen uit het hier en nu zo gemakkelijk gaat, en hoe het voelt om in de greep van denken en doen te leven.

Hij geeft ook een alternatief, de ‘zijn-modus’, en laat zien hoe je telkens kunt terugschakelen naar het hier en nu, en hoe je dit kunt oefenen. Ook biedt hij tips om je leven anders te organiseren.

Over de auteur

ROB BRANDSMA is mindfulness­trainer, psycholoog en pedagoog. Hij verzorgt naast cursussen voor particulieren en bedrijven ook een opleiding tot mindfulness­trainer. Hij is verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en medeoprichter van het scholenprogramma MindfulKids.

Bestellen