Psychotherapeut Susan Bögels schreef met Mindful opvoeden in een druk bestaan een praktische gids voor mindful ouderschap.

Soms lijkt het ouderschap een eindeloze to-dolijst: je kinderen ophalen van de crèche of van school, een oppas regelen, hen helpen met hun huiswerk. Vaak voel je je als ouder gevangen in een korset van taken die je moet afwerken, zonder echt van je kinderen te kunnen genieten.

Psychotherapeut en hoogleraar Susan Bögels is de grondlegger van de methode mindful parenting en ze geeft al jaren cursussen daarin. In Mindful opvoeden in een druk bestaan deelt zij haar methode met een breed publiek, waarbij ze ook put uit haar eigen ervaringen als moeder en als kind. Op toegankelijke wijze toont Bögels hoe je een balans kunt vinden tussen de doe- en de zijnsmodus, hoe je om kunt gaan met stress, ruzie en schuldgevoel, hoe je de ware aard van je kind kunt zien en dat de relatie met je kind een spiegel is van de relatie met jezelf.

De combinatie van theorie en oefeningen die makkelijk in de dagelijkse praktijk zijn toe te passen, maakt dit boek tot een ideale cursus in mindful ouderschap. De oefeningen zijn beschikbaar

Over de auteur

SUSAN BÖGELS is hoogleraar psychologie, psychotherapeut gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, echtpaar- en gezinstherapie en mindfulness met kinderen, ouders en volwassenen. Ze heeft mindfulness programma ontwikkeld voor ouders (“Mindful Parenting”) en voor kinderen met aandachts-, impulsiviteits- en hyperactiviteitsproblemen (“Mymind”) en samen met Esther de Bruin en Anne Formsma het “Mindful2work” programma.

Bestellen

Susan Bögels, Ambo|Anthos, 2019