Als arts heb je een verantwoordelijke baan met hoge werkdruk. Je bent heel betrokken en werkt hard om goede zorg te kunnen verlenen. Maar hoe goed zorg je voor jezelf? Hoe voorkom je dat je opbrandt?

Dit boek laat zien waarom dokters worstelen en wat daarvan de gevolgen zijn, zowel voor de dokter als de patiƫnt. Het toont, onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek, aan waarom zelfcompassie het perfecte antidotum is tegen de stress die dokters dagelijks ervaren. Pijn en lijden zijn nu eenmaal onderdeel van het vak. En de gezondheidszorg staat onder druk. Zelfcompassie helpt artsen hier op een gezonde manier mee om te gaan.

Over de auteur

MARGA GOOREN is coach, trainer en huisarts n.p.. Als mindfulness­trainer en compassietrainer richt ze zich specifiek op artsen en hulpverleners.

Over de auteur

MILA DE KONING is mindfulness- en zelfcompassietrainer en heeft een achtergrond in de gezondheidszorg. Ze geeft ook een speciale mindfulness training aan mensen met angstklachten, aan artsen en aan hulpverleners. Daarnaast is ze hoofddocent aan de opleiding tot mindfulness­trainer, docent bij de mindful zelfcompassie trainersopleiding (MSC) en geeft ze supervisie.

Bestellen

Marga Gooren en Mila de Koning, Warden Press, 2020