Een mindfulness training volgen - online

8 sessies › 11 juni 2020

Mindfulness­training vergroot het vermogen om met de aandacht meer aanwezig te zijn in het hier en nu en je volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

link to article Een mindfulness training volgen - online

In deze blog deelt mindfulness­trainer Angela Wind haar ervaringen tijdens het geven van haar eerste online trainingssessie:

Vandaag woensdag 25 maart ben ik een nieuwe training gestart. Normaal fiets ik na de training van het Centrum voor Mindfulness naar huis vol met indrukken van deelnemers die ik voor het eerst 'in het echt' heb gezien.

Nu was werkelijk alles anders. Ik fietste nergens heen, ik ben thuis en was het al. Voor het eerst heb ik mijn groepstraining online aangeboden via mijn laptop vanuit mijn woonkamer.

Een nieuwe ervaring, en hoewel ik mijzelf redelijk handig vind op de computer, ook wel uit mijn comfortzone.

Uit je comfortzone

Maar laat mindfulness daar net over gaan! Uit je comfortzone komen en het moment aangaan vanuit nieuwsgierigheid met alles erop en eraan. Prettige en onprettige ervaringen.

Vooraf was ik best gespannen want het zal toch wel allemaal goed gaan? Heb ik de deelnemers voldoende voorbereid? Zullen zich onverwachte technische complicaties voordoen en hoe ga ik daar dan mee om?

Bijzondere ervaring

Het ging allemaal goed. De deelnemers waren geduldig toen ik aan het stoeien was mijn presentatie in beeld te krijgen. Ik vond het een bijzondere ervaring om elkaar zo voor het eerst te zien, en met elkaar te oefenen.

Het had ook iets intiems. We waren even bij elkaar thuis op visite en kregen een inkijkje in elkaars levens. De ene in Amersfoort de andere in Twente en de ander weer vanuit Amsterdam.

Mindfulness is voor iedereen

Het ging allemaal goed. Ik vond het een bijzondere ervaring om elkaar zo voor het eerst te zien, en met elkaar te oefenen. Angela Wind

Ook anders dan anders was de groepssamenstelling. Mijn groep bestaat uit meer heren dan dames. Het is voor het eerst dat de mannen een meerderheid vormen in mijn training. Daar ben ik blij mee, want aandachttraining is voor iedereen.

Ik vind het tof om te merken dat sommige dingen toch door kunnen gaan, alleen in een andere vorm.

Ik verheug me op de volgende sessie.

Auteur: Angela Wind, mindfulness­trainer

Lees je dit artikel omdat je overweegt een online mindfulness­training te volgen? Op deze pagina lees je meer en kun je je aanmelden:

Volg een (online) mindfulness­training