Schrijf je in voor de ACT Basis Opleiding

ACT Basis opleiding voor coaches en professionals met een coachende rol

De ACT Basis opleiding is bedoeld voor coaches en professionals waarbij coaching deel uitmaakt van hun rol, die zichzelf op professioneel vlak willen ontwikkelen. Middels de ACT Basis opleiding krijg je tools om cliënten, collega’s of leerlingen te begeleiden op basis van de methodiek Acceptance & Commitment Therapy. Je vergroot en verbreedt met deze praktische korte ACT opleiding je arsenaal aan methodieken met een van de meest populaire richtingen in de hedendaagse psychologie: ACT.

ACT is een ‘evidence-based’ methodiek en onderdeel van de derde generatie gedragstherapie. Bij ACT leer je je cliënten accepteren van wat niet veranderd kan worden en zich committeren aan hun eigen waarden door voor hen belangrijke acties te formuleren en uit te voeren.

Voor wie

Is onze ACT Basis opleiding iets voor jou?

De ACT Basis opleiding is bedoeld voor coaches en professionals waarbij coaching deel uitmaakt van hun rol, die zichzelf op professioneel vlak willen ontwikkelen. Middels de ACT Basis opleiding krijg je tools om cliënten, collega’s of leerlingen te begeleiden op basis van de methodiek Acceptance & Commitment Therapy. Je vergroot en verbreedt met deze praktische korte ACT opleiding je arsenaal aan methodieken met een van de meest populaire richtingen in de hedendaagse psychologie: ACT. Deze opleiding biedt een mooie verruiming van het theoretische kader waarbinnen je werkt en van de mogelijkheden richting jouw cliënten of andere personen die je coacht vanuit jouw professie.

Dit ga je leren

Wat ga je leren tijdens de ACT Basis opleiding?

Tijdens deze toegankelijke ACT Basis opleiding op HBO niveau maak je allereerst kennis met ACT, Acceptance and Commitment Therapy. De focus ligt bij ACT op een combinatie van stoppen en bewegen. Van binnen stil zijn en aan de buitenkant actief bijdragen. Je leert de oorsprong, effecten en toepassingen van ACT kennen. Ook leer je dat ACT erop is gericht om moeilijke gevoelens te accepteren en leer je over concepten als fusie en defusie.

Naast het theoretische kader, werk je aan je competenties als coach door je te focussen op beroepsspecifieke vaardigheden als methodisch handelen, communicatie richting cliënt, reflecteren en het uitbrengen van een professioneel advies. In combinatie met de theoretische basis van ACT biedt deze training een prachtige verdieping en aanvulling voor jou als coach.

Programma

Programma

De betekenis van ACT ligt op het raakvlak van vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. We richten onze energie bij ACT op datgene wat waardevol en betekenisvol is. En dus belangrijk. Ook richten we ons op het belang van ongemak accepteren en hindernissen overbruggen. Op de eerste dag nemen we je mee in een verkenning van de rijkdom en de vrijheid die ACT kan brengen. Op dag 2 leer je hoe te leven en te werken vanuit waarden, hoe waarden een richtsnoer kunnen worden voor je cliënten. ‘Zijn met wat is’ en het toelaten daarvan staat centraal op de derde dag van de ACT Basis opleiding. Op de laatste dag onderzoek je hoe een andere relatie aan te gaan met gedachten en een flexibele en vriendelijke relatie kunt aan te gaan met het zelf. StressWise Academy biedt hiermee een ACT Basis opleiding die richting geeft aan jouw leven en het leven van je cliënten. Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat. Voorwaarde voor het in ontvangst nemen van dit certificaat is een actieve participatie van 80% tijdens de gehele opleiding.

Lesmateriaal

Welke boeken heb je nodig?

Ter voorbereiding op de opleiding schaf je het volgende boek aan: Sergio van der Pluijm, Coachen 3.0 Acceptatie en commitment (2021 | 9789083123363).

Als je het prettig vindt om je in te lezen voor aanvang van de opleiding adviseren we je om dit boek alvast door te nemen. Voor de eerste lesdag ontvang je een lijst met voorschreven literatuur.

Leeruitkomsten

Het resultaat van de ACT Basis opleiding

Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basis van ACT en ontwikkel je de volgende competenties:

  • Je kunt de basisprincipes van Acceptance & Commitment Therapy toepassen in de praktijk
  • Je kunt behoeften en signalen van jezelf en anderen beter inschatten
  • Je kunt effectiever communiceren met je cliënten
  • Je kunt samen met je cliënten reflecteren en op basis hiervan een advies opstellen
  • Je hebt geleerd hoe je oude patronen kunt doorbreken doordat je je cliënten leert spontaan te handelen in nieuwe situaties
  • Je kunt cliënten leren flexibeler om te gaan met gedachten, zodat zij een vriendschappelijker relatie aangaan met zichzelf

Na afronding van deze korte en krachtige opleiding ontvang je het certificaat ACT Basis opleiding.

Wat brengt de ACT Basis opleiding jou persoonlijk?

De ACT Basis Opleiding duurt slechts vier dagen. Deze opleiding is uitermate geschikt om kennis te maken met Acceptance & Commitment Therapy en er ervaring mee op te doen. Juist doordat je ACT echt belééft. Daarin onderscheiden wij ons van andere opleidingsinstituten. Onze ACT Basis opleiding is een ontwikkelingskans in je carrière. Met deze korte ACT Basis opleiding breid je je arsenaal aan coachvaardigheden uit met een moderne vorm van coaching.

Kosten & STAP-budget

Basis opleiding, kosten & STAP-budget

De ACT Basis opleiding kost €995. Omdat je tijdens deze opleiding (naast het verruimen van je theoretische kader) verschillende vaardigheden ontwikkelt die voor jou als coach of professional met een coachende rol van belang zijn, draagt ACT Basis bij aan je positie op de arbeidsmarkt. Zo werk je bijvoorbeeld aan je methodisch en reflectief handelen en je adviserende vermogen. Hierdoor is de opleiding ACT Basis gratis te volgen als je gebruikmaakt van je STAP-budget.

Je kunt het STAP-budget aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagmoment vindt plaats op maandag 3 juli om 10:00 om 10.00 uur. Schrijf je dus vóór maandag 3 juli om 10:00 in als je je STAP-budget wilt inzetten voor het eerste jaar van deze opleiding.

Stap-voor-STAP-plan

Wil jij €1000 korting op jouw opleiding of een gratis training? Zo werkt het:

1. Schrijf je in voor een opleiding of training
Vul het inschrijfformulier in en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2. Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs
Wij mailen je binnen enkele weken het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3. Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV
Dien je aanvraag in op maandag 3 juli om 10:00 om 10.00 uur. Bekijk hier de instructies. Je ontvangt van ons een e-mail met duidelijke instructies.

4. Start met je opleiding of training
Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je opleiding of training!

Docenten

Door wie wordt onze ACT Basis opleiding gegeven?

De ACT Basis Opleiding wordt gegeven door Alexander van Kleef, medeoprichter van StressWise Academy. Alexander is als trainer en coach al meer dan 30 jaar betrokken bij de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hij schoolde zich in onder andere Psychodrama, Voice Dialogue, Mindfulness en ACT. Alexander wordt bijgestaan door drs. Imre Dietz. Imre is reeds 25 jaar actief als psycholoog NIP. Vanaf 2013 combineert zij haar psychologiepraktijk met een docentschap aan de huisartsopleiding van de Universiteit Utrecht.

Alexander is hoofdopleider bij StressWise Academy