• Een mindfulness training volgen

  8 sessies › 03 april 2019

  Mindfulness­training vergroot het vermogen om met de aandacht meer aanwezig te zijn in het hier en nu en je volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren.

  link to article Een mindfulness training volgen
 • Basisopleiding mindfulness trainer

  8 lesdagen › 20 april 2019

  In acht lesdagen de basisvaardigheden van het trainerschap onder de knie. Als je de vervolgopleiding hierop laat aansluiten, kun je in één jaar volledig opgeleid zijn tot mindfulness­trainers

  link to article Basisopleiding mindfulness trainer
 • Opleiding Trainer Mindfulness in organisaties

  3 modules › 15 april 2019

  Steeds meer organisaties kiezen voor professionele mindfulnesstrainingen. Met deze opleiding sta je sterker in de veeleisende omgeving van bedrijven en organisaties.

  link to article Opleiding Trainer Mindfulness in organisaties
 • Omarm je angst

  “Deelnemers aan mijn training Mindfulness bij Angst zeggen vaak dat ze wel weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken of angstig hoeven te voelen, maar ze weten niet hoe dat moet,” begint mindfulness­trainer Mila de Koning.

  Lees verder over Omarm je angstLees verder
 • Angst voor de bevalling. Daar is wat aan te doen!

  Angst voor de bevalling komt veel voor. Als je hier last van hebt, ben je dus niet de enige. Gelukkig bestaat er bewezen effectief programma om je hierbij met behulp van mindfulness te begeleiden: Mindful Zwangerschap, Geboorte en Ouderschap (MBCP-FoC).

  Lees verder over Angst voor de bevalling. Daar is wat aan te doen!Lees verder
 • Je hebt ’t al in je!

  Wanneer er een kind op komst is, verandert er veel. Eigenlijk verandert alles. De snelheid, maar ook het onbekende van al deze veranderingen kunnen een behoorlijke impact hebben. Daar kun je tegenop zien en angstig van worden. Een troost is dat je zeker niet de enige bent. En gelukkig kun je er iets aan doen. Zodat je meer kunt genieten en er zelfs lol in kunt hebben.

  Lees verder over Je hebt ’t al in je!Lees verder
 • Dialoog­bijeenkomsten voor mindfulness­trainers

  Ben jij mindfulness­trainer en wil jij meedenken over de toekomst van het vak van mindfulness­trainer en de bijdrage van mindfulness aan de samenleving? Centrum voor Mindfulness, SeeTrue en Radboudumc Centrum voor Mindfulness organiseren een serie dialoogbijeenkomsten op diverse plaatsen in het land.

  Lees verder over Dialoog­bijeenkomsten voor mindfulness­trainersLees verder

Alles over mindfulness Lees verder

 • Wat is mindfulness?

  Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.

  Lees verder over Wat is mindfulness?Lees verder
 • Wat is (zelf-) compassie?

  Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Vriendelijkheid en mildheid kun je namelijk trainen. Compassie­trainingen zijn voor iedereen die kwaliteit aan zijn leven wil toevoegen.

  Lees verder over Wat is (zelf-) compassie?Lees verder
 • Mindfulness in het onderwijs

  Mindfulnesslessen in de klas zijn onmisbaar en juist noodzakelijk als we het onderwijs willen vernieuwen. We zien dat mindfulness een positieve bijdrage kan leveren in het onderwijs.

  Lees verder over Mindfulness in het onderwijsLees verder
 • Mindfulness op het werk

  Mindfulness is een krachtige hulpbron bij het functioneren van mensen en teams op het werk. Medewerkers en leidinggevenden leren bewuste keuzes maken die tot betere uitkomsten leiden: voor de eigen gezondheid, voor collega’s, voor het team en voor de klant.

  Lees verder over Mindfulness op het werkLees verder
 • Mindfulness in de gezondheidszorg

  Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’.

  Lees verder over Mindfulness in de gezondheidszorgLees verder
 • Mindfulness heeft me intenser en bewuster leren leven. Meer genieten en minder meegesleept door het alledaagse haasten.