Mentale fitheid

logo mentale fitheid

Mentale Fitheid 2020 heeft als missie de Nederlandse jeugd te helpen bij het bewust te maken van het belang van hun eigen mentale fitheid.
Ook tracht Mentale Fitheid 2020 daadwerkelijk bij te dragen aan het nader ontwikkelen en trainen van de mentale fitheid van jongeren.
Dit gebeurt vanuit drie disciplines: neurowetenschappen, mindfulness en positieve psychologie.
Domeinen waarin nu de meest vernieuwende onderzoeken plaatsvinden en van waaruit innovatieve, evidence-based onderwijsprogramma's ontwikkeld zijn c.q. worden.
Lees meer over Mentale Fitheid 2020.

WORKSHOP MINDFULNESS IN HET ONDERWIJS

bloem-mindfulkidsDotBlogo

Deze workshop is speciaal bedoeld voor onderwijsspecialisten, kinderpsychologen of orthopedagogen. Voor hulpverleners en medewerkers van het zorgteam op scholen én voor iedereen die zich vanuit de praktijk betrokken voelt bij de ontwikkeling van emotionele en aandachtgerichte vaardigheden in het onderwijs.

Tijdens de workshop zal het boek MindfulKids, HeartfulKids worden toegelicht en er zullen enkele oefeningen worden behandeld.

Bekijk de inhoud van deze eendaagse workshop...

OPLEIDING TRAINER KINDEREN 

Mindfulkidslogo2
Heb je onderwijservaring en werk je regelmatig met groepen kinderen? Dan kun je worden opgeleid tot Trainer MindfulKids. Je kunt dan het programma MindfulKids in eigen setting zelfstandig uitvoeren.
Je leert aandachtsoefeningen, meditaties en enkele basics van eigen mindfulnessbeoefening. Daarna ga je het programma zelf uitvoeren in een groep en kom je twee middagen terug voor feedback en ondersteuning. 

Lees alles over de Opleiding tot Trainer MindfulKids... 

 

 

mindfulkids-heartfulkids-cover-2

BOEK MINDFULKIDS

'Hoe kan ik thuis mindfulness oefeningen doen met mijn kind?' Het is de meest gestelde vraag door ouders van kinderen die de MindfulKids-training volgen, en dit boek met oefen-cd voor kinderen is een antwoord op die vraag. Verschenen bij uitgeverij LannooCampus: MindfulKids HeartfulKids, oefeningen in aandacht en vriendelijkheid voor kinderen, geschreven door George Langenberg en Rob Brandsma. 

Neem een kijkje in het boek of bekijk een interview...


IN DE PERS

MindfulKids is regelmatig in het nieuws. Hieronder een aantal artikelen die je kunt downloaden:

 

twitter-logo-small  facebook-logo-small Volg MindfulKids op Twitter en op Facebook.